Оберіть розділи по яким бажаєте отримувати розсилку
Новини
Інвестиції
Іпотека
Заощадження
Кредит
Пенсії
Поради та інструменти
Шахрайство та злочинність
Види шахрайства
Порядок дій у випадку шахрайства
Уникнення шахрайства
Корисна інформація
Дітям
Для тих, хто потрапив в біду
Малому та середньому бізнесу
Молоді та сім'ям
Пенсіонерам
Фінансова грамотність
Фінграмотність Гра
OK
відміна
Медіатека
(044) 300-10-15

безкоштовно зі стаціонарних
телефонів по Україні

28.03.2024

98% УКРАЇНЦІВ ХОЧУТЬ ЗНАТИ СВОЇ ПРАВА І БОРОТИСЯ З КОРУПЦІЄЮ

Чи варто вкладувати кошти в первинне житло

Чи варто вкладувати кошти в первинне житло
09.02.2015

За словами експерта на ринку нерухомості Ангеліни Деревльової, навіть з урахуванням незначного підвищення цін у гривні, вкладати кошти в житло все ще вигідно.

На її думку, у привабливою з точки зору інвестування квартири має бути дві важливі якості: ліквідність - можливість її продати без зниження вартості в найближчій перспективі; і перспектива зростання ціни. "Це може дати тільки ринок первинної нерухомості: недавно введені в експлуатацію об'єкти або близькі до здачі, а також квартири в будинках, які здаються в 2-річній перспективі", - сказала А.Деревлева.

Крім того, на думку експерта Олександра Попова, плюсом вибору житла як інвестиції є те, що через рік-два ринок нерухомості зіткнеться з його дефіцитом. Але мова знову ж таки йде тільки про якісні квадратах. "На такому інвестуванні можна заробити від 20 до 40% річних", - прогнозує експерт.

Нагадаємо, за словами голови правління - президента компанії "Київміськбуд" Ігоря Кушніра, найбільшим попитом серед покупців у столиці користується житло економ-класу площею квартир від 30 до 55 кв. м. Він також додав, що покупці зацікавлені в придбанні такого житла на Лівому березі, зокрема в районі Позняки, Осокорки, а також в районі Святошино.

Також нагадаємо, торік найбільший столичний забудовник ВАТ "ХК" Київміськбуд "збудував 20 житлових будинків на 4610 квартир. Частка житла, побудованого Холдингом у столиці за останні роки, становить в середньому 17% від загальних річних обсягів збудованого житла. Зараз найбільший столичний забудовник надає покупцям знижки на житло до 22%.