Оберіть розділи по яким бажаєте отримувати розсилку
Новини
Інвестиції
Іпотека
Заощадження
Кредит
Пенсії
Поради та інструменти
Шахрайство та злочинність
Види шахрайства
Порядок дій у випадку шахрайства
Уникнення шахрайства
Корисна інформація
Дітям
Для тих, хто потрапив в біду
Малому та середньому бізнесу
Молоді та сім'ям
Пенсіонерам
Фінансова грамотність
Фінграмотність Гра
OK
відміна
Медіатека
(044) 300-10-15

безкоштовно зі стаціонарних
телефонів по Україні

19.03.2024

98% УКРАЇНЦІВ ХОЧУТЬ ЗНАТИ СВОЇ ПРАВА І БОРОТИСЯ З КОРУПЦІЄЮ

НАБУ спільно з EFSE випустили практичний посібник для фермерів

НАБУ спільно з EFSE випустили практичний посібник для  фермерів
15.07.2016

Кожен четвертий долар, який отримує Україна від експорту, приносять аграрії. Результати їхньої праці становлять близько 14% від загального обсягу ВВП країни. Проте, без доступного фінансування, дуже складно займатися сільськогосподарським бізнесом. Особливо це стосується малих та середніх фермерств, які зазвичай не мають вдосталь часу для вивчення всього розмаїття фінансових продуктів. 

«Якщо фермер планує залучити інвестиції в обладнання чи для закупівлі сировини, ця брошура містить практичні поради, як це зробити найбільш вигідно та ефективно», - розповідає Олена Коробкова, виконавчий директор НАБУ.

За її словами, з допомогою посібника фермер зможе проаналізувати та обрати фінансові продукти, що відповідають його інвестиційному плану. А також порівняти умови, що пропонуються банками, та обрати найкращу з усіх доступних пропозицій. Крім того, аграрій зможе об’єктивно визначити, який розмір кредитної заборгованості є прийнятним для його бізнесу та уникнути проблем з ліквідністю. «І навіть отримати практичні поради, як підвищити свою конкурентоспроможність завдяки впровадженню енергоефективних технологій», - додає Олена Коробкова.

Посібник надруковано українською та англійською мовами. З повним його змістом в електронному вигляді можна ознайомитися тут.